سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وسواس را چگونه درمان کنیم

وسواس

وسواس یکی از شایع ترین اختلالات و بیماری ها در جامعه است و متخصصان روانشناسی و روانپزشکان تعاریف گوناگونی را از این بیماری ارائه داده اند

وسواس یکی از شایع ترین اختلالات و بیماری ها در جامعه است و متخصصان روانشناسی و روانپزشکان تعاریف گوناگونی را از این بیماری ارائه داده اند. این بیماری که حدود 2 تا 3 درصد از جمعیت را گرفتار خود می کند شامل فکر، احساس یا تصورات عودکننده و مزاحم برای شخص است که در او ایجاد اضطراب می کند. در نتیجه تعادل فرد به دنبال این بیماری به هم می خورد و او در سازگاری با محیط دچار مشکل می شود. از نظر روانکاوان نیز وسواس یک بیماری ناخودآگاه است که اختیار و آزادی را از فرد سلب کرده و او را وامی دارد تا رفتاری را برخلاف میل و خواسته اش انجام دهد. اگرچه اکثر بیماران به بیمارگونه بودن رفتارشان آگاهی دارند ولی قادر به رها شدن از آن نیستند.

 مطالعات در زمینه این بیماری نشان می دهد که وسواس همگام با بلوغ در افراد به تدریج رشد می کند. اگر در آن ایام شرایط برای درمان مساعد باشد، ممکن است بیمار بهبود نسبی پیدا کند، ولی در غیر این صورت این بیماری سیر روبه افزایش خواهد داشت. همچنین بسیاری از افراد که داری شخصیت های حساس هستند اذعان می کنند که در دوره هایی از زندگی این اختلال را تجربه کرده اند.

علامت اساسی اختلال شخصیت وسواسی- جبری شامل نظم گرایی، کمال گرایی و کنترل روانی است. افراد مبتلا به این اختلال تلاش می کنند تا از طریق توجه دقیق به موازین، جزئیات ریز، فهرست ها و برنامه ها بر همه امور کنترل داشته باشند. آنها دارای دقت افراطی اند، کارها را تکرار می کنند، به جزئیات توجه فوق العاده دارند و به طور مکرر اشتباه احتمالی را کنترل می کنند. آنها نسبت به این حقیقت که دیگر افراد در برابر تاخیرها و ناراحتی هایی که از این رفتار ناشی می شود دلخور می شوند، بی توجه هستند. برای مثال وقتی چنین افرادی فهرستی از کارهایی را که باید انجام دهند گم می کنند به جای اینکه با کمک گرفتن از حافظه لحظاتی را صرف بازنویسی فهرست آن کارها کنند و به انجام آن کارها بپردازند، زمان زیادی را صرف جست وجوی آن فهرست می کنند.

 برای کارها زمان کافی تخصیص نمی دهند و مهمترین کارها برای لحظه آخر گذاشته می شود. افراد مبتلا به این اختلال به بهانه کنار گذاشتن فعالیت های تفریحی، اوقات خود را به طور مفرط وقف کار و بهره وری می کنند، ممکن است تمرکز زیادی بر کارهای روزمره خانگی داشته باشند (مثلاً تمیز کردن مفرط و تکراری منزل به طوری که شخص بتواند کف اتاق غذا بخورد) این افراد در مورد مسائل اخلاقی یا ارزش ها به طور افراطی وظیفه شناس، جدی و انعطاف پذیر هستند و ممکن است خود و دیگران را مجبور کنند که در عملکرد از اصول اخلاقی خشک و معیارهای خیلی سخت پیروی کنند. آنها در مورد اشتباهات خود از خود به طور بی رحمانه انتقاد می کنند. این افراد گرفتار در نظم افراط گونه ای هستند که بر تمام روابطشان سایه می اندازد، به طوری که حتی قادر به جداشدن از اشیای فرسوده یا بی ارزش نیستند چون معتقدند شاید در آینده بتوان از آنها استفاده کرد. بی توجهی به جنبه های عاطفی ارتباط آنها را با خانواده دچار مشکل می کند و در کار و محیط شغلی نیز برایشان مشکلات زیادی را به وجود می آورد. اگر این اختلال در همان اوایل جوانی که شروع آن است بهبود نیابد در بزرگسالی افسردگی نیز به آن اضافه خواهد شد.

البته مانند سایر اختلالات روانی می توان گفت که در فرد دچار اختلال وسواسی- جبری این نظم پذیری و کمال طلبی نه تنها منجر به پیشرفت و رسیدن به هدف نمی شود بلکه در بسیاری از زمینه های زندگی باعث افت در عملکرد می شود. در مورد علل و ریشه های این بیماری اظهارنظرهای بسیاری شده که وراثت، وضع هوشی، عوامل اجتماعی و خانوادگی از جمله آنان هستند.تحقیقات نشان داده اند که حدود 40 درصد وسواسی ها این بیماری را از والدین خود به ارث می برند. همچنین افرادی که از نظر هوشی در حد متوسط و بالای متوسط هستند، بیشتر درگیر این بیماری می شوند. بررسی ها حاکی از آن هستند که والدین کمال جو که فرزندان خود را براساس ضوابط خاصی تربیت می کنند در وسواسی کردن آنها بسیار موثرند. اهمیت وسواس زمانی بیشتر می شود که فرد در دوران کودکی انواع ناامنی ها را تجربه کرده باشد. از شیرگرفتن کودک به صورت ناگهانی و تحقیر از جمله عواملی هستند که زمینه را برای انواع ناراحتی های عصبی از جمله وسواس فراهم می کنند. صفات شخصیتی دیده شده در افراد وسواسی از این قبیل است: اضطراب جدایی، مقاومت در برابر تغییر، اهل ریسک نبودن، دودلی، افکار خرافی و دلبستگی زیاد به کار.

 شیوع این بیماری در میان زنان بیشتر است. بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان برای درمان این بیماران از دو روش رفتاردرمانی و دارودرمانی استفاده می کنند. در شیوه رفتاردرمانی با تقویت کردن پاسخ های مثبت و حذف پاسخ های منفی بیمار، روان درمانگر سعی در کاهش رفتارهای وسواسی بیمار خواهد داشت البته در صورتی که بیمار نسبت به بیمارگونه بودن رفتارش آگاهی داشته باشد کار درمانگر آسان تر خواهد شد و نتیجه بهتری به دست خواهد آمد. گروه درمانی نیز از جمله دیگر درمان های غیردارویی است که در درمان این افراد می تواند بسیار مفید باشد. در درمان دارویی متخصص روانپزشک برای این بیماران دوزهای مختلفی از انواع آرامبخش ها را برای رفع علایم اضطراب، افسردگی و افکار وسواسی تجویز می کند.


گرفتگی رگ ها با این مواد غذایی | از خوردن آنها پرهیز کنید تا سکت

گرفتگی رگ ها در اثر خوردن بعضی مواد غذایی صورت می گیرد.زبان ساده معنای گرفتگی رگ‌های خونی و در نهایت سکته قلبی است.

گرفتگی رگ ها با این مواد غذایی

گرفتگی رگ ها

مصرف برخی مواد غذایی باعث انباشته شدن پلاک‌های چربی در رگ‌ها شده و آنها را سفت و تنگ می‌کنند. این مساله نیز باعث بروز مشکلی به نام تصلب شرائین می‌شود که به زبان ساده معنای گرفتگی رگ‌های خونی و در نهایت سکته قلبی است. درادامه با 7 ماده غذایی آشنا می‌شوید که تاثیر زیادی در گرفتگی رگ‌های خونی دارند.

تخم مرغ

تخم مرغ جزو مواد غذایی‌ای است که بحث و جدل زیادی در خصوص آن وجود دارد. همیشه این سوال وجود دارد افرادی که چربی خون دارند می‌توانند تخم مرغ مصرف کنند یا خیر؟ تخم مرغ حاوی چربی‌های حیوانی است و بنابراین زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش کلسترول خون و تشکیل پلاک‌هایی در رگ‌های خونی می‌شود. اگر عادت دارید هر روز صبح دو سه عدد تخم مرغ نیمرو کنید بهتر است کمی مراقب باشید. یادتان باشد که به‌خصوص زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است. البته از آنجایی که این کلسترول کمتر توسط روده‌ها جذب می‌شود تخم مرغ تاثیر متوسطی دارد. یادتان باشد که تخم مرغ خواص و فواید زیادی دارد و نباید از برنامه غذایی حذف شود.
 
گوشت قرمز

گوشت قرمز نه تنها عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان روده است بلکه می‌تواند باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی وعروقی نیز باشد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد ال کارنیتین موجود در گوشت قرمز خطر تصلب شرائین را بالا می‌برد. یعنی باعث افزایش خطر مسدود شدن عروق می‌شود. علاوه بر این گوشت قرمز چرب حاوی چربی‌های اشباع شده است که شهرت زیادی در افزایش کلسترول بد خون دارند. البته همچنان توصیه به حذف گوشت قرمز نمی‌شود. فقط باید از مصرف روزانه آن خودداری شده و از دیگر منابع پروتئین مانند ماهی‌های چرب نیز استفاده شود.

چربی‌های مضر

چربی‌های ترانس از جمله دشمنان اصلی قلب محسوب می‌شوند. این چربی‌ها در غذاهای آماده، پیراشکی و شیرینیجات صنعتی به میزان زیادی وجود دارند. یادتان باشد که این چربی‌ها حتی بیشتر از چربی‌های اشباع شده موجود در گوشت قرمز مضر هستند چون باعث کاهش میزان کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون می‌شوند. در حین خرید محصولات غذایی به واژه «روغن‌های گیاهی هیدروژنه» دقت کنید. چون در نگاه اول به نظر سالم می‌آیند اما واقعیت این است که این‌ها چربی‌های ترانس بوده و باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شوند.

نمک

اگر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارید بهتر است غذاهایتان را شور و پرنمک نکنید. به خاطر اینکه از هر 2 نفر که عادت به زیاده روی در مصرف نمک دارد یک نفر به پرفشاری خون مبتلا می‌شود. این بیماری نیز باعث سفتی رگ‌های و پیری رگ‌های خونی شده و انعطاف آنها را از بین می‌برد. نمک همچنین باعث رسوب در رگ‌ها می‌شود که در نهایت برای قلب مشکل ایجاد می‌کند.
 
پنیرها

پنیرها جزو مواد غذایی هستند که افراد در معرض خطر سکته قلبی باید در مصرف آنها احتیاط کرده و حد تعادل را رعایت کنند. پنیرها حاوی میزان بالایی کلسترول بوده و میزان کلسترول بد خون را افزایش می‌دهند. در نتیجه زمینه ایجاد رسوب در رگ‌ها بالا می‌رود. علاوه بر این پنیرها به دلیل چربی و نمک زیادی که دارند امکان ابتلا به پرفشاری خون را نیز افزایش می‌دهند. بنابراین لازم است که در مصرف پنیر دچار افراط نشوید.

محصولات لبنی

بدون شک هیچ چیز به اندازه خوردن کره یا خامه با انواع مرباها دلچسب نیست. اما باید حواستان باشد که دچار زیاده‌روی نشوید. خامه نیز همانند شیر و کره جزو محصولات لبنی است و حاوی میزان زیادی چربی اشباع شده خطرناک برای رگ‌هاست. یادتان باشد که مصرف چربی‌های اشباع شده برای افرادی که در معرض مشکلات قلبی عروقی هستند، توصیه نمی‌شود. این چربی‌ها باعث افزایش کلسترول خون شده و رسوب ایجاد می‌کنند که منجر به تنگ شدن رگ‌ها می‌شوند. توصیه می‌شود به جای خامه یا کره و غیره از روغن زیتون یا روغن کلزا برای پخت‌وپز استفاده کنید..

سوسیس و کالباس

این گوشت‌های فراوری شده نه تنها هیچ خیری برای بدن ندارند بلکه انواع مشکلات و بیماری‌ها را نیز به جان افراد سالم می‌اندازند. سوسیس و کالباس و غیره باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شوند. زمانی که کلسترول خون بالا باشد پلاک‌هایی ایجاد می‌شود که به جداره رگ‌ها چسبیده و باعث کند شدن جریان خون می‌شوند. در نتیجه خطر بروز سکته قلبی افزایش می‌یابد. فراموش نکنید که این مواد غذایی همچنین حاوی میزان زیادی نمک هستند. یادتان باشد که چربی گوشت‌های قرمز حاوی چربی‌های اشباع شده است که باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شوند. البته منظورمان این نیست که مصرف گوشت قرمز را به طور کلی حذف کنید.


اضطراب این تاثیرات خطرناک را روی مغز میگذارد

اضطراب یک شرایط پزشکی پیچیده محسوب می شود و توصیه ها برای درمان آن چند وجهی است.

اضطراب این تاثیرات خطرناک را روی مغز میگذارد

اضطراب و تاثیر بر مغز

اضطراب یک شرایط پزشکی پیچیده محسوب می شود و توصیه ها برای درمان آن چند وجهی است. رایج‌ترین روش درمان تجویز دارو است.

 

 اضطراب این تاثیرات خطرناک را روی مغز میگذارد

اضطراب یک پدیده رفتاری ایجاد می کند که درک مغز از واقعیت را به هم می ریزد. دانشمندان علوم اعصاب این پدیده را «تعمیم افراطی» می نامند.این که گه گاهی دچار اضطراب شوید، طبیعی است و بخشی عادی از زندگی انسان محسوب می شود. اضطراب در بسیاری جهات می تواند به سود ما باشد. اما باید به این مساله نیز توجه داشت که یک رویداد احساسی می تواند زمینه ساز تغییراتی در مغز شود که ممکن است به اضطرابی تمام عیار منجر شوند.

 

هنگام اضطراب چه اتفاقاتی در مغز رخ می‌دهند؟

به گزارش "پاور آو پازیتیویتی"، این مهم است که اضطراب را از یک اختلال اضطراب تشخیص دهید. اضطراب اصطلاحی است که برای فعال شدن آمیگدالا، و هر افکار یا احساسات پس از آن در نظر گرفته می شود. در اختلال اضطراب فرد شرایطی که به آن اشاره شد را به روش هایی تجربه می کند که موجب پریشانی بیش از اندازه می شود. اضطراب می تواند خوب یا بد باشد، اما اختلال اضطراب همواره بد است.

 

زیست شناسان تکاملی فرض می کنند که اضطراب یک صفت مغزی است که در سال های اولیه حیات انسان توسعه یافته است. در آن دوران، انسان ها مجبور به حفظ هوشیاری خود در برابر انواع مختلف تهدیدات بودند و این شرایط اغلب مساله مرگ و زندگی بود. امروزه، اضطراب را به عنوان یک پاسخ «جنگ یا گریز» می شناسیم. در شرایطی که ممکن است همانند گذشته با حیوانات وحشی مواجه نشویم، اما عوامل استرس‌زای خارجی در جوامع مدرن می توانند به همان اندازه قدرتمند باشند.

 

اضطراب درک را تغییر می دهد

بنابر مطالعه ای که در نشریه Current Biology منتشر شد، پژوهشگران کشف کردند که افراد مبتلا به اضطراب توانایی کمتری در تمایز بین یک محرک خنثی و امن و انواع دیگر محرک ها دارند. به بیان دیگر، اضطراب یک پدیده رفتاری ایجاد می کند که درک مغز از واقعیت را به هم می ریزد. دانشمندان علوم اعصاب این پدیده را «تعمیم افراطی» می نامند.

 

اضطراب و تعمیم افراطی به طور موثر ساختار مغز را تغییر می دهند - تغییری فیزیولوژیک که به نام انعطاف پذیری مغز شناخته می شود. این تغییرات در ساختار مغز می توانند مثبت یا منفی باشند. به عنوان مثال، انعطاف پذیری مغز ممکن است به یک قربانی سکته مغزی اجازه دهد دوباره برخی یا همه توانایی های مغزی پیشین خود را بازیابد.

 

از جنبه منفی، مواجهه مداوم با استرس ممکن است ساختار مغز را تغییر دهد. در این مورد، این تغییرات ممکن است موجب شوند تا زندگی فرد در حالت مداوم ترس، اضطراب، افسردگی و غیره قرار داشته باشد.

 

انعطاف پذیری مغز در جامعه پزشکی به عنوان انعطاف پذیری عصبی شناخته می شود و در قالب توانایی مغز برای سازماندهی مجدد خود از طریق اتصالات عصبی جدید در طول زندگی تعریف می شود. توانایی مغز برای تغییر ساختاری در طول زندگی به عنوان دانش حیاتی برای درمان افرادی که از بیماری های جسمانی و روانی رنج می برند، در نظر گرفته می شود.

 

انعطاف پذیری عصبی و اضطراب

اضطراب می تواند انعطاف پذیری مغز را تغییر دهد، به ویژه در مناطقی که مسئول تنظیم فعالیت های عصبی هستند. در نتیجه این تغییرات ساختاری، افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با اضطراب مانند اختلال اضطراب فراگیر (GAD) اغلب احساس می کنند با یک تهدید روبرو هستند، در شرایطی که این گونه نیست. احتمال بیشتری دارد مغز تحت این شرایط یک پاسخ جنگ یا گریز را آغاز کند.

 

برای افراد مبتلا به اضطراب یک تجربه عاطفی موجب انعطاف پذیری در مدارهای مغز می شود که پس از پایان یافتن آن تجربه نیز ادامه می یابند. به بیان ساده، مغز اکنون در حالت آماده باش بالا قرار دارد، یک تهدید را پیش بینی می کند و برای واکنش آماده می شود. پژوهشگران مشاهده کردند که بیماران مضطرب حتی در موقعیت های جدید بی ربط به یک محرک جدید به صورت احساسی واکنش نشان می دهند. برای افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و دیگر اختلالات اضطراب این واکنش غیر ارادی و غیر قابل کنترل است.

 

تصویربرداری مغزی fMRIs از گروه مبتلا به اضطراب حاضر در مطالعه فعالیت عصبی افزایش یافته از جمله در مناطق حسی اولیه مغز را نشان داد. آشکارترین تفاوت ها در فعالیت مغز در آمیگدالا - منطقه ای از مغز که مسئول پاسخ جنگ یا گریز است - مشاهده شد.

 

درمان اضطراب

اضطراب یک شرایط پزشکی پیچیده محسوب می شود و توصیه ها برای درمان آن چند وجهی است. رایج‌ترین روش درمان تجویز دارو است. اضطراب یک محصول جانبی از فعالیت های پیچیده مغز است و داروها در پی ایجاد توازن در مواد شیمیایی مغز هستند.

 

خوشبختانه، درمان طبیعی در اشکال مدیتیشن، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR)، و حتی عادات خوب تغذیه و ورزش نیز نتایج نویدبخشی را در زمینه مقابله با اضطراب ارائه کرده اند.


افسردگی پس از زایمان را با راحت ترین روش ها درمان کنید

افسردگی پس از زایمان می تواند چنان قدرتمند باشد که در توانایی مادر برای مراقبت از خود یا خانواده‌اش اختلال ایجاد کند.

 افسردگی پس از زایمان را با راحت ترین روش ها درمان کنید

افسردگی پس از زایمان

تولد یک نوزاد می تواند زمینه ساز شکل گیری مجموعه ای از احساسات قدرتمند، از هیجان و شادی تا ترس و اضطراب در مادر شود. اما تولد نوزاد می تواند به حالتی منجر شود که شاید انتظارش را نداشته باشید و آن چیزی نیست جز افسردگی.


نشانه‌های اصلی ابتلا به افسردگی پس از زایمان
احساس غم و اندوه در مادر مبتلا به افسردگی پس از زایمان می تواند چنان قدرتمند باشد که در توانایی وی برای مراقبت از خود یا خانواده‌اش اختلال ایجاد کند.


تولد نوزاد رویدادی در زندگی یک بانو محسوب می شود که اغلب با یک احساس شادی و خوشی فراوان همراه است. جان بخشیدن به موجودی جدید و ارزشمند می تواند انسان را به وجود آورد. این شادی با وجود تمام دشواری ها و چالش هایی که ممکن است پیش و پس از تولد وجود داشته باشند، احتمالا در طول زندگی مادر باقی می ماند.


اما همان گونه که اشاره شد، عوارضی پیش و پس از تولد نوزاد ممکن است شکل بگیرند. این عوارض می توانند فوق العاده دشوار، گیج کننده، خسته کننده و حتی خطرناک باشند. دشواری ها در طول بارداری و پس از زایمان می توانند به قیمت سلامت جسمانی و روانی مادر تمام شوند و گاهی اوقات به سطحی بسیار ناسالم برسند.


برخی از مادران ممکن است  احساس افسردگی پس از زایمان (PPD) را تجربه کنند که در این مطلب بیشتر به آن می پردازیم. به طور ویژه، بر نشانه هایی که از ابتلای مادر به این شرایط حکایت دارند، متمرکز می شویم. در ادامه با چهار نشانه اصلی افسردگی پس از زایمان بیشتر آشنا می شویم.


تفاوت بین افسردگی پس از زایمان و گرفتگی خلق
گرفتگی خلق ناشی از تولد نوزاد (Baby Blues) اصلاحی عمومی است که برای تشریح احساسات نگرانی، ناخشنودی و خستگی که بسیاری از بانوان پس از تولد نوزاد تجربه می کنند، استفاده می شود. بنابر ارزیابی موسسه ملی سلامت روانی آمریکا، 80 درصد مادران گرفتگی خلق را تجربه می کنند. احساساتی که در این شرایط تجربه می شوند، خفیف هستند و به طور کلی پس از یک یا دو هفته از بین می روند.


افسردگی پس از زایمان نیز موجب بروز این احساسات می شود، اما درجه ای که افراد مبتلا به این شرایط تجربه می کنند بسیار بیشتر است. همچنین، نشانه های دیگری نیز اغلب پدیدار می شوند.


باید به این نکته توجه داشته که افسردگی پس از زایمان به عنوان یک بیماری روانی و پزشکی در نظر گرفته می شود و اگرچه شیوع آن کمتر از گرفتگی خلق است، اما شایع‌تر از آن چیزی است که ممکن است فکر کنید.


بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، 11 تا 20 درصد از بانوانی که در هر سال بچه‌دار می شوند، نشانه های افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند. با در نظر گرفتن میانگین 15 درصد، این تعداد تنها در آمریکا برابر با حدود 600 هزار مورد افسردگی پس از زایمان است.

  افسردگی پس از زایمان را با راحت ترین روش ها درمان کنید

اضطراب یکی از نشانه های اصلی افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان است

 
چهار نشانه اصلی افسردگی پس از زایمان شامل موارد زیر می شوند

ناتوانی یا عدم تمایل به تصمیم گیری
اضطراب یکی از نشانه های اصلی افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان است و اغلب از شدت بالایی برخوردار است. برای بانوانی که نخستین فرزند خود را به دنیا آورده اند، این اضطراب می تواند ناتوان کننده به نظر برسد و هر گونه تصمیم گیری را برای آنها دشوار سازد.


اما تصمیم گیری برای افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان اغلب شامل ترس نیز می شود. بانوی مبتلا به افسردگی پس از زایمان تا پیش از این در انتخاب های خود با دشواری مواجه بوده، اما زمانی که موقع تصمیم گیری درباره چیزی مرتبط با مراقبت از نوزاد (به عنوان مثال، تغذیه) می رسد، یک احساس ترس می تواند همه چیز را تحت تاثیر قرار دهد. بیشتر مواقع احساس ترس از انجام کاری اشتباه در این بانوان شکل می گیرد.


گریه یا طغیان های احساسی
هر فردی که افسردگی را تجربه کرده باشد با یورش ناگهانی احساسات منفی آشنا است. احساسات افسرده کننده در بانوان مبتلا به افسردگی پس از زایمان از شدت بیشتری برخوردار می شوند و از این رو، آثار آنها را تشدید می کند.


افسردگی شدید به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی مغز از جمله ترشح سروتونین - یک انتقال دهنده عصبی مسئول تثبیت خلق و خو - را تغییر می دهد. برای مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان این تغییر شیمیایی در مغز - همراه با استرس اجتناب ناپذیر که مادر شدن در پی دارد - می تواند به هجوم احساسات طاقت فرسا منجر شود. این شرایط می تواند به گریه های شدید، خشم، طغیان های کلامی و دیگر رفتارهای نامنظم منجر شود.


خسته، اما ناتوان در به خواب رفتن
بانوی که به تازگی مادر شده است، اغلب از خواب کافی برخوردار نیست. تغذیه و مراقبت از نوزاد در طول شب یکی از روال های رایج است. در بیشتر شرایط، هنگامی که نوزاد خواب است مادر کمبود خواب را با به خواب رفتن جبران می کند.


با این وجود، با توجه به دلایل بی شمار، مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان اغلب ناتوانی در به خواب رفتن را گزارش می کنند که این شرایط به نام بی خوابی شناخته می شود.


هنگامی که مادر سرانجام به خواب می رود نیز کیفیت خواب اغلب ضعیف است. این چرخه ناسالم هرچه بیشتر مشکلات و عوارض موقعیتی که به خودی خود پیچیده است را شدت می بخشد.


افکار آسیب رساندن به خود یا نوزاد
اگرچه این نشانه احتمالا یک محصول جانبی از فعالیت غیر عادی مغز است، اما به واسطه استرس و اضطراب شدید بدتر می شود و از نظر متخصصان پزشکی شرایطی جدی در نظر گرفته می شود. متاسفانه، بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی پس از زایمان از این که در پی کسب راهنمایی برای مقابله با این افکار باشند، احساس خجالت و شرمندگی می کنند.


اما روانپزشکان و پزشکان بر این مساله تاکید دارند که دریافت کمک هیچ گونه شرمندگی ندارد. در حقیقت، بسیاری از مادرانی که کمک دریافت می کنند به این مساله اشاره دارند که طرح درمان می تواند به پشت سر گذاشتن این دوران دشوار کمک کند.


درمان افسردگی پس از زایمان
خوشبختانه، روش های مختلفی برای درمان افسردگی پس از زایمان وجود دارند. رایج‌ترین گزینه درمانی شامل گفتار درمانی، مشاوره، مصرف دارو، یا ترکیبی از هر سه است.


افسردگی پس از زایمان به طور کلی طی شش ماه با دنبال کردن درمان مناسب برطرف می شود. همانند دیگر بیماری های روانی، ادامه درمان برای مدت زمان تجویز شده حتی در صورتی که احساس بهتری دارید، ضروری است.

مردمان


خانه داری چقدر کالری از شما میسوزاند؟

خانه داری اغلب کاری خسته کننده و کسالت آور در نظر گرفته می شود و تمرین و تحرک مفیدی که در پشت انجام کارهای خانه نهفته است، مورد غفلت و فراموشی قرار می گیرد.

خانه داری چقدر کالری از شما میسوزاند؟

خانه داری

 آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که نیم ساعت جارو کشیدن، به میزان کالری های دریافتی از یک قوطی نوشابه، کالری می سوزاند؟
برای کسانی که با بی میلی، کارهای خانه را انجام می دهند، اطلاع این موضوع که برای انجام کارهای خانه باید کالری قابل توجهی را سوزاند، ممکن است به یک انگیزه تبدیل شود.
خانه داری اغلب کاری خسته کننده و کسالت آور در نظر گرفته می شود و تمرین و تحرک مفیدی که در پشت انجام کارهای خانه نهفته است، مورد غفلت و فراموشی قرار می گیرد. شرکت در کلاس های ورزشی، تنها راه سوزاندن کالری و کاهش وزن نیست؛ اما یک فرد بزرگسال با وزن تقریبی 68 کیلوگرم برای انجام کارهای خانه چه مقدار کالری می سوزاند؟ با تابناک باتو همراه باشید تا جواب این پرسش را پیدا کنید.

نظافت
شما برای انجام امور نظافتی سبک مانند گردگیری و یا آویزان کردن لباس ها، حدود 171 کالری در هر ساعت انرژی مصرف خواهید کرد، ولی اگر شدت این کارها افزایش یابد، کالری بیشتری را خواهید سوزاند. بنابراین به یاد داشته باشید که کالری مصرف شده برای انجام نظافت برابر با کالری 4 کولوچه کوچک یافاست.

جارو کشیدن
جارو زدن گرد و خاک کف آشپزخانه و یا برگ های ریخته شده در پاسیو در هر ساعت می تواند حدود 269 کالری بسوزاند؛ به این معنا که هر نیم ساعت جارو زدن برابر با 135 کالری می سوزاند. حدوداً به اندازه انرژی موجود در یک قوطی نوشابه.

جابجایی اسباب و اثاثیه
هر چند چیدمان دوباره وسایل و اسباب منزل، اغلب کار سخت و دشواری است، علاوه بر تغییر دکوراسیون، منفعت های دیگری نیز دارد که سوزاندن 408 کالری از جمله این منفعت هاست؛ بنابراین، یک ساعت فنگ شویی و تغییر دکوراسیون به اندازه 50 دقیقه بازی تنیس، کالری خواهید سوزاند.

باغبانی
در حالی که باغبانی در فصل سرما کمی مخاطره آمیز است، به محض رسیدن بهار، دستکش های خود را بپوشید و به باغچه خود رسیدگی کنید که این کار حدود 339 کالری می سوزاند. اگر یک ساعت از ماشین چمن زنی استفاده کنید، حدود 376 کالری انرژی مصرف خواهید کرد. چیزی بیش از انرژی دو بطری ماء الشعیر!

نقاشی و رنگ آمیزی اتاق
اگر برای سال جدید، قصد رنگ آمیزی و تغییر دکوراسیون خانه را دارید، باید از سوزاندن 306 کالری خوشحال باشید. اگر این کار به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و اغلب هم همینطور است و حدود 4 ساعت زمان می برد، یعنی اینکه 1200 کالری انرژی می سوزانید که به اندازه کالری دو همبرگر بزرگ است.