سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا میزان افسردگی در زنان بسیار شایعتر از مردان است؟

زنان موجودات عجیبی هستند، در این دنیای چر سر و صدا برای خود تنهایی هایی دارند که در آن چیزی بغیر از سکوت نیست. افسردگی در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است، اما دلیل این مسئله چیست؟ همین ابتدا بگوییم که دلیلش این نیست که زندگی برای زنان سخت‌تر است! زندگی برای همه سخت است ولی این دلیل قانع کننده ای برای این همه اختلاف میان افسردگی این دو جنسیت نیست. در ادامه بررسی کاملی درباره ی این سوال داریم؛ با ما همراه باشید.

علت افسرده تر بودن زنان

افسردگی زنان

 دکتر جس مارچزیک*: طبق پژوهشی که در ایالات متحده انجام شده، زنان دو برابر مردان در آنجا با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند. آمار جالبی است و فکر کردن به آن ماجرا را جالب‌تر و البته مرموزتر هم می‌کند. حالا از این مسئله بگذریم؛ اینکه بدانیم زنان دو برابر مردان افسرده‌اند کافی نیست و مهم دلیل آن است.

دلایل این تفاوت چیست؟ کلینیک مایو چند توضیح ارائه می‌دهد و عنوان می‌کند که «تفاوت‌های جنسیتی» در دوران بلوغ ظاهر می‌شوند. به همین دلیل، بسیاری از توضیحات آن‌ها حول محور تغییراتی است که زنان (و نه مردان) در دوران تغییر در زندگی‌شان تجربه می‌کنند.

تفاوت‌های جنسیتی در دوران بلوغ و افسردگی
این تغییرات شامل مواردی نظیر تلاش برای بهتر عمل کردن در مدرسه، بحث با والدین، عدم شناخت تفاوت‌های جنسیتی، سندرم پیش از قاعدگی و عوامل مرتبط با بارداری است. عامل مهم دیگر در زندگی زنان دیدگاه اجتماعی نسبت به آن‌ها است که اساسا به زنان ضربه می‌زند. البته من شک دارم که این اطلاعات، داده‌های مناسبی برای شما باشد، زیرا شما یکی از دوستانتان را در خیابان دیده‌اید و می‌خواهید بدانید که او چرا افسرده است! همه می‌دانند که افسردگی حاصل اتفاقات منفی و استرس‌زا در زندگی است، بنابراین فکر می‌کنیم که شرایط زندگی به طور نامتناسب‌ بر روی زنان اثر منفی می‌گذارد.

گرچه این فرضیه منطقی به نظر می‌رسد، اما نتایج آن رضایت بخش نیست. در درجه اول، استرس و اتفاقات منفی زندگی در زنان نمی‌تواند (دو برابر؟) بیشتر از مردان باشد. نکته دوم، این فرضیه به ما کمک نمی‌کند تا تفاوت‌های شخصی را درک کنیم. بسیاری از مردم ممکن است شرایط منفی و استرس‌زا را تجربه کنند، اما قرار نیست همه آن‌ها افسرده شوند. همانطور که پیشتر گفتیم، درک بهتر حقایق مرتبط با پدیده افسردگی با پاسخ چرایی‌های آن بهتر صورت می‌گیرد. از این رو، بسیاری تمایل دارند که به سوالات ابتدایی پاسخ داده شود. مثلا اینکه چرا همه با افسردگی به اتفاقات تلخ زندگی واکنش نشان می‌دهند؛ افسردگی چه کارکرد انطباقی می‌تواند داشته باشد. اگر افسردگی پدیده‌ای عادی برای بسیاری است، ما باید آن عادی بودن را تغییر دهیم.

برای نمونه، یک موش مادر به ذهن بیاورید که بچه‌اش به دنیا آمده و حالا دچار افسردگی پس از زایمان شده است. علائم افسردگی چه ارزشی برای او خواهد داشت؟ آیا انرژی کم، عدم ابراز علاقه نسبت به اتفاقات روزمره زندگی و شاید خیال‌پردازی خودکشی می‌توانند حال او را بهتر کنند؟ اتفاقا این افکار باعث خواهد شد تا او مراقبت کمتری از بچه‌های خود کند. این اتفاق عجیب البته در انسان‌ها نیز وجود دارد.

یکی از قانع‌کننده‌ترین روایت‌های افسردگی
یکی از قانع‌کننده‌ترین روایت‌های افسردگی که خوانده‌ام این است: به مشکلی برخورده‌ام که به تنهایی قادر به حل آن نیستم. یک استراتژی ممکن این است که از افراد دیگری در جهان بخواهم تا به من کمک کنند. اما مشکل اینجا است که آن افراد همیشه انتظار مرا برآورده نمی‌کنند. اگر چنین باشد، تصمیم می‌گیرم که رفتار آن‌ها را تغییر دهم تا بلکه تشویق شوند و سرمایه‌گذاری بیشتری بر روی من انجام دهند. افسردگی از این بعد، کاملا منطبق با آن است.

مکانیسم‌های روانشناختی فردِ افسرده را بر آن می‌دارند تا به جامعه حمله کند. وقتی کارگران نمی‌توانند کارفرمای خود را مجاب به سرمایه‌گذاری بیشتر (احتمالا در شکل افزایش حقوق یا سود) کنند، آن‌ها گاها از کار خود دست کشیده تا شرایط بهتر شود. این کار هم برای کارگر و هم برای کارفرما هزینه‌بر است، بنابراین کارفرما سعی می‌کند تا تقاضای آن‌ها را برآورده کند تا اینکه کارگرانش دست از کار بکشند. افسردگی نیز شبیه چنین رفتاری است. افراد افسرده سعی می‌کنند از جامعه فاصله بگیرند – و خدماتشان به اطرافیانشان را متوقف کنند – تا اینکه افراد دیگر سرمایه‌گذاری بیشتری در آن‌ها کنند.

دو روش نشان دادن افسردگی: اعتصاب و خشونت
اعتصاب کردن (یا به عبارت بهتر، قطع همکاری با جامعه) تنها یکی از راه‌های ممکن برای مجاب کردن دیگران در راستای افزایش سرمایه‌گذاری‌شان نسبت به شما است.

روش دیگر خشونت است: اگر کسی به شکلی رفتار کرد که نشان می‌داد برای من زیاد ارزش قائل نیست، من می‌توانم با یک رفتار خشونت آمیز به آن‌ها نشان دهم که ارزیابی‌شان نسبت به من را تغییر دهند. دو نمونه ساده آن می‌تواند این باشد که در دفاع از خود به دیگری حمله کنید و یا پاچه مشتری را بگیرید! در حقیقت، این همان موردی است که سِل و همکاران (2011) در تعریف عصبانیت داشتند: اگر کسی درست به من ادای احترام نکرد، با خشونت می‌توانم نظرشان را نسبت به خودم تغییر دهم.

این رویکرد دو استراتژی می‌طلبد – افسردگی و عصبانیت – که هر دو مورد با مشکلی واحد دست و پنجه نرم می‌کنند. سوال این است که کدام استراتژی برای هر شخص و شرایط خاص او موثرتر خواهد بود. این مسئله خود به یک احتمال جالب دیگر فضا می‌دهد: ممکن است که تفاوت‌های جنسیتی مرتبط با افسردگی از این جهت وجود داشته باشد که استراتژی عصبانیت بیشتر در مردان جواب دهد و در سوی دیگر، استراتژی افسردگی نقش بسیار پررنگ‌تری در زنان داشته باشد.

این فرضیه هماهنگی بیشتری با مبحث “تفاوت‌های جنسیتی در دوران بلوغ” خواهد داشت، چرا که تفاوت جنسیتی قدرت در همان دوران آغاز خواهد شد. به عبارت بهتر، هم مردان و هم زنان باید مشکلات اجتماعی خود را برطرف کنند و هر یک به طرق مختلفی درصدد برطرف کردن آن‌ها برمی‌آید.

تفاوت‌های درون جنسیتی
این توضیح حتی برای تفاوت‌های درون جنسیتی نیز صدق می‌کند: مردان به خاطر دارا بودن قدرت فیزیکی بیشتر نسبت به زنان از استراتژی خشونت استفاده می‌کنند، اما همه مردان به اندازه هم قدرت ندارند. یک مرد با جثه کوچک در برابر مرد بزرگتر از خود نمی‌تواند پیروز شود. بنابراین مردانی که از جثه کوچکتری برخوردار هستند هم احتمالا از استراتژی افسردگی استفاده می‌کنند. آن‌ها می‌دانند که در دعوا با آن شخص شانس بسیار کمی دارند. شخص برتر اما از استراتژی عصبانیت استفاده می‌کند و در این کار موفق‌تر است. پژوهش انجام شده توسط هیگن و روزنستروم (2016) بخشی از این رویکرد را مورد بررسی قرار می‌دهد. آن‌ها تلاش کردند تا ببینند آیا قدرت بالاتنه زیاد می‌‎تواند مانع از افسردگی شود.

به همین منظور، آن‌ها داده‌های مربوط به 4000 نفر از 18 تا 60 سال را از سازمان «سلامت ملی و بررسی‌های تغذیه‌ای» جمع‌آوری کردند. آن‌ها برای برآورد قدرت بالاتنه افراد از نیروی دستشان استفاده کردند. آن‌ها سپس پرسشنامه‌هایی حاوی سوالات افسردگی، قد، وزن، موقعیت اجتماعی – اقتصادی، تعداد گلبول‌های سفید (برای سنجش سلامت) و معلولیت‌های فیزیکی را بین آن‌ها پخش کردند. این پژوهشگران پیش‌بینی کردند که: افسردگی حتی در صورت کنترل متغیرهای سن و جنسیت می‌تواند به شکلی منفی با قدرت دست در ارتباط باشد، این ارتباط در مردان قوی‌تر از زنان است، و پس کنترل متغیر سلامت فیزیکی، این ارتباط باز هم ادامه داشت. حدود 9 درصد جامعه آماری به عنوان افسرده تلقی شده، و زنان مطابق انتظار بیشتر از مردان (حدود 1?7 برابر بیشتر) دچار افسردگی هستند. جنسیت نیز به خودی خود به عنوان عاملی خوب برای افسردگی محسوب می‌شود.

قدرت بالاتنه نیز تاثیر زیادی داشت. در حمایت از فرضیه اول، قدرت بالاتر با افسردگی در ارتباط بود و متغیر جنسیت را کنار می‌گذاشت. در حقیقت، در صورت حذف متغیر نیرو، مردان کمی بیشتر از زنان با افسردگی مواجه می‌شدند، گرچه رقم آن محسوس نبود. پیش‌بینی دوم اما تایید نشد. نکته دیگر این است که مردان دارای قدرت بیشتر کمتر افکار خودکشی را در سر می‌پرورانند، اما زنان قوی‌تر بالعکس بودند. با توجه به اینکه خودکشی موفق در مردان بیشتر است، این مسئله جای تحقیق و بررسی بیشتری دارد.

نتیجه‌گیری
یافته این تحقیق و تحقیق دیگر توسط سل و همکاران (2009) – که در آن مردان (و نه زنان) قدرتمندتر در زمان کمتری عصبانیت خود را نشان داده و در درگیری‌های فیزیکی موفق‌تر هستند – نشان می‌دهد که زنان به شکلی ناخودآگاه تمایل دارند تا از استراتژی افسردگی به جای عصبانیت و خشونت برای تعامل با جامعه استفاده کنند. این در حالی است که عکس آن برای مردان صدق می‌کند.

در واقع هم افسردگی و هم عصبانیت از طریق مخالفت تحریک می‌‎شوند. این اتفاق چه در بعد شخصی و چه در بعد اجتماعی به عنوان یک واکنش محسوب می‌شود. پژوهشگران همچنین معتقدند که این ارتباط یک پیوند پویا است و نه معادله ساده‌ای چون «قدرت بیشتر = افسردگی کمتر.» البته عوامل دیگر که با قدرت فیزیکی و سلامت – مانند میزان جذابیت – در ارتباطند نیز می‌توانند بر روی رابطه قدرت و افسردگی نقش داشته باشند، اما از آنجایی که این موارد مستقیما از طریق داده‌ها به دست نمی‌آیند، میزان و ماهیت چنین عواملی را باید تخمین زد.

نکته‌ای که در مورد این فرضیه انطباقی بیش از موارد دیگر برایم متقاعدکننده بود – علاوه بر پژوهش‌های انجام شده – این بود که چندین تئوری موجود در مورد افسردگی نمی‌تواند پیش‌بینی‌های صورت گرفته توسط هیگن و روزنستروم (2016) را پاسخ دهند. برای نمونه، مدعیان این بحث که «افراد افسرده دید دقیق‌تری به جهان دارند» نمی‌توانند بگویند که چرا افرادی که دید دقیق‌تری به اوضاع جهان دارند از بالاتنه ضعیف‌تری برخوردارند (آن‌‎ها حتی شاید بخواهند پاسخ دهند که چرا افراد افسرده نمی‌توانند جهان را به شکل دقیق‌تری درک کنند.) از طرف دیگر، یک فرضیه انطباقی موثر می‌تواند ما را در جستجو و درک دلایل افسردگی یاری رساند.


چهار خوراکی ای که ویتامین سی آنها چند برابر مرکبات است!

ویتامین سی یکی از مهم ترین ویتامین ها برای بدن و سلامتی است.

چهار خوراکی ای که ویتامین سی آنها چند برابر مرکبات است!

ویتامین سی

ویتامین سی یکی از مهم ترین ویتامین ها برای بدن و سلامتی است. جالب است بدانید که 4 میوه هستند که مقدار ویتامین ث آنها چند برابر مرکبات است و می توانید برای تامین ویتامین ث بدن تان آنها را در برنامه غذایی روزانه تان قرار دهید.

این میوه ها بیشترین مقدار ویتامین ث را دارند

میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین سی ، 75 میلی گرم است. ویتامین ث محلول در آب است به این معنی که بدن نمی ‌تواند آن را بسازد یا در خود نگه دارد. پس باید از طریق خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین ث، نیاز روزانه بدن را تامین کنید.

توت فرنگی

یک فنجان توت فرنگی قطعه قطعه شده، به اندازه یک پرتقال متوسط ویتامین ث دارد؛ یعنی 98 میلی گرم. علاوه بر این توت فرنگی سرشار از منگنز است که به حفظ قند خون در محدوده سالم کمک  می کند .

کلم پیچ

یک فنجان کلم پیچ حاوی 84 میلی گرم ویتامین سی است. از آن ‌جا که کلم پیچ به طور معمول در سالاد استفاده می‌ شود هر دو فنجان  کلم پیچ، حاوی 150 میلی گرم آنتی اکسیدان است این میزان کلم پیچ 684 میلی گرم پتاسیم و حدود7 گرم فیبر نیز دارد.

انبه

یک عدد انبه 122 میلی گرم ویتامین ث دارد و یک منبع غنی آنتی اکسیدانی برای پیشگیری از دژنراسیون ماکولا محسوب می شود.

کیوی

فقط دو عدد کیوی کوچک حاوی 128 میلی گرم ویتامین ث است و تحقیقات نشان می دهد مصرف این میوه به خواب سریع تر و بهبود کیفیت خواب از طریق افزایش سطح سروتونین، هورمونی که نقش مهمی در شروع خواب دارد، کمک می کند.


5 باور درست و غلط درباره پاها / هر آنچه درباره پاهایتان نمی دانی

اینکه پاها در فصل تابستان متورم شوند طبیعی است، چون گرما وضعیت احتباس آب را تشدید می کند. ولی اگر در زمستان متوجه ورم در پاها شدید به دنبال عامل آن باشید

 باور درست و غلط درباره پاها

سلامت پا

در کشور فرانسه روز 9 ژوئن روز ملی پاهاست. البته به نظر می رسد با توجه به کار سختی که پاها انجام می دهند، باید یک روز جهانی برای آنها تعیین کرد. کار ساده ای نیست. همین پاهای نحیف روزانه حداقل پنج هزار تا شش هزار قدم راه می روند. امروزه خیلی از افراد را می بینیم که از درد پا شکایت دارند. بنابراین لازم است نسبت به سلامت آنها دقت بیشتری داشته باشیم. در ادامه چند باور در خصوص سلامت پاها را بررسی می کنیم.


مشکلات سلامت پا
کفش های پاشنه بلند، بدترین دشمن پاها هستند

غلط است. هر پاشنه ای را نمی توان مضر دانست. کفش هایی با پاشنه حداکثر 5 سانتی متری بخصوص پاشنه هایی که پهن هستند به راحتی پوشیده می شوند. اما باید از پوشیدن کفش هایی با پاشنه های 8 تا 9 سانت خودداری کنید و اگر دشمنی باشد از ناحیه این نوع کفش هاست، چون باعث بروز اختلالاتی در تعادل بدن و مفاصل می شود.

بوی بد پا ناشی از تعریق است

درست است. پایی که تمام روز در کفش حبس می شود، عرق می کند. رطوبت نیز باعث ایجاد قارچ، زگیل و بوی نامطبوع پا می شود.

اینکه پاها در فصل تابستان متورم شوند طبیعی است، چون گرما وضعیت احتباس آب را تشدید می کند. ولی اگر در زمستان متوجه ورم در پاها شدید به دنبال عامل آن باشید

زمانی که پاها شسته و خشک می شوند، بوی آنها از بین می رود، اما بوی نامطبوع داخل کفش ها می ماند و آنها نیز باعث ایجاد بو می شوند.

بنابراین لازم است که به طور مرتب کفی و داخل کفش ها را نیز با دستمال مرطوب یا دستمال آغشته به الکل 70 درصد تمیز کنید و کفش ها را در هوای آزاد قرار دهید.

تاول ها بی خطر هستند

نادرست است. تاول پا بی خطر نیست، چون نوعی سوختگی محسوب می شود. اگر این تاول دچار عفونت شود، بخصوص در دیابتی ها، خیلی زود چرک می کند. در این صورت علائمی مانند قرمزی، التهاب، ورم و درد در ناحیه اطراف تاول، ترشحات و در موارد جدی تر، تب نیز بروز می کند.

ورم پاها در پایان روز کاملا عادی است

درست و نادرست. اینکه پاها در فصل تابستان متورم شوند طبیعی است، چون گرما وضعیت احتباس آب را تشدید می کند. در عوض در زمستان اگر متوجه ورم در پاها شدید به دنبال عامل آن باشید.

مشکلاتی مربوط به سیاهرگ ها، پوشیدن کفش تنگ، قرار گرفتن در وضعیت بدنی نامناسب، مصرف نمک زیاد که باعث احتباس آب بدن می شود و غیره باعث ایجاد ورم در پاها می گردند.

هالوکس والگوس یا قوز شست پا، اکثر خانم ها را درگیر می کند

درست است. هالوکس والگوس یک اختلال در استخوان واقع در پشت شست پا است که مسیر خود را به سمت خارج عوض می کند. این مشکل بیشتر در خانم ها رایج است. مسائل وراثتی نقش مهمی در بروز قوز شست دارد.

اگر افرادی از خانواده تان از این مشکل شکایت دارند شما نیز مراقب باشید. از پوشیدن کفش های تنگ بپرهیزید، چون باعث کیپ شدن انگشتان پا و چسبیدن آنها به همدیگر می شوند. امروزه این مشکل را با عمل جراحی برطرف می کنند.


اهمیت ورزش و سلامت در دوران بارداری

مزایای ورزش کردن در طول بارداری فراتر از زایمان است. ورزش در طول بارداری به دلایل مختلفی مهم است، ورزش مرتب به کاهش استرس و افزایش انرژی کمک می کند

اهمیت ورزش و سلامت در دوران بارداری

ورزش در دوران بارداری را جدی بگیرید

ورزش تا چه حد برای سلامتی خانم های باردار موثر است اهمیت ورزش کردن در دوران بارداری به چه صورت است توصیه های متخصصین زنان و زایمان برای ورزش کردن در این دوران چگونه است خانم های باردار بهتر است تحرک و تمرینات ورزشی ملایم خود را فراموش نکنند

ورزش کردن هنگام بارداری به نظر شکنجه و عذاب می آید، اما به ما اطمینان کنید، این کار ارزشش را دارد. با ورزش کردن در هنگام بارداری مزایای فراوانی نسیب خودتان و کودکتان می شود.

در طول پنج بارداری که داشتم توصیه های عجیب و غریب فراوانی از اطرافیان می شنیدم، اما یکی از مهمترین چیزهایی که درباره اش صحبت میشد ورزش کردنم بود. نباید حرکت پروانه انجام بدهی، با این کار به مغز بچه آسیب می رسانی! چیزی را بالای سرت نبر، بند ناف دور گردن بچه گره می خورد! و یا، اگر همینطور به اسکات رفتن ادامه دهی بدون اینکه متوجه بشوی بچه را دفع می کنی! ( کاش واقعا به دنیا آوردنش هم به همین سادگی بود! ) بیشتر مواقع از کسانی که چنین حرف هایی را می زدند بابت نگرانی شان تشکر می کردم و سپس به انجام یوگا، بلند کردن وزنه، و ورزش های هوازی ادامه می دادم. من ورزش کردن را دوست داشتم و هیچ دلیلی نمیدیدم که چون باردارم نباید ورزش کنم  و البته پزشکان هم با من موافق بودند.

تحقیقات جدیدی که در این مورد انجام شده نیز نشان دهنده مزیت ورزش برای خانم های باردار است. محققان به اطلاعات بیش از 2000 خانم باردار نگاه کردند، و آنهایی را که ورزش می کردند با کسانی که ورزش نداشتند مقایسه کردند. خانم هایی که ورزش می کردند امکان زایمان طبیعی بیشتری داشتند، و کمتر در خطر مشکلاتی نظیر دیابت بارداری یا فشار خون بالا بودند.

مزایای ورزش کردن در طول بارداری فراتر از زایمان است. ورزش در طول بارداری به دلایل مختلفی مهم است، ورزش مرتب به کاهش استرس و افزایش انرژی کمک می کند، کمک می کند در طول بارداری مطمئن شوید مقدار سالمی وزن اضافه می کنید، به بهبود مشکلات شایع در طول بارداری مانند یبوست و بی خوابی کمک می کند، و همچنین خطر بیماری های مربوط به دوره بارداری مانند فشار خون و دیابت را نیز کاهش می دهد. خانم هایی که در طول بارداری به ورزش ادامه می دهند در کل کمتر به زحمت می افتند.

بنابراین چه مقدار باید ورزش کنیم؟

اگر عکس خانم های بارداری را می بینید که کراس فیت انجام می دهند یا در ماراتن شرکت می کنند دلیل نمی شود که این کار مناسب شما نیز هست. مهم این است که سطح فعالیت فعلی خود را حفظ کنید، نه اینکه افزایشش دهید. متخصصان توصیه می کنند تمام خانم هایی که در بارداری خود دچار مشکل نیستند بهتر است بیشتر روز ها 30 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط داشته باشند. ورزشی که می کنید می تواند هر آنچه باشد که دوست دارید فقط نباید برای منطقه شکمی خطری ایجاد کند ( مانند سوارکاری یا اسکی ). همچنین باید به پزشک خود بگویید که چکار می کنید و در صورت بروز درد، ناراحتی  و یا هر گونه نگرانی باید با پزشک خود مشورت کنید.


21نکته مهم در مورد خواص و مضرات کدوسبز

کدو و تخم کدو در پیشگیری سرطان ریه بسیار موثر است و اشخاص سیگاری و حتی کسانیکه با این اشخاص زندگی می کنند

21نکته مهم در مورد خواص و مضرات کدوسبز

خواص گیاه جالیزی کدو سبز

کدو گیاهی است یکساله و خزنده که برگهای آن بشکل قلب و پهن و پوشیده از کرک ریز می باشد . گلهای آن زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روی یک پایه قرار دارد . ریشه آن بایرک و بلند، کمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی آور است. کدو انواع مختلف دارد مانند کدوی حلوایی، کدوی تنبل یا کدوی زرد، کدوی خورشی یا کدوی سبز. کدو از نظر علم گیاه شناسی یک میوه ی تابستانی است اما از نظر پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود که ارزش تغذیه ای زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.

ترکیبات شیمیایی:
در 100 گرم کدو مواد زیرا را می توان یافت :
کالری : 18

21نکته مهم در مورد خواص و مضرات کدوسبز

 آب : 94 گرم
پروتئین : 1/1 گرم
چربی : 0/1 گرم
نشاسته : 3/6 گرم
کلسیم : 28 میلی گرم
فسفر : 30 میلی گرم
آهن : 0/5 میلی گرم
پتاسیم : 2/2 میلی گرم
ویتامین آ : 400 واحد
ویتامین ب 1 : 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2 : 0/09 میلی گرم
ویتامین ب3 : 1 میلی گرم
ویتامین ث : 20 میلی گرم


خواص و مضرات کدو سبز :
1- کدو اثر ملین و مدر دارد و باعث رفع یبوست و سوء هاضمه می شود. (خوردن 150 گرم کدو در روز نیاز بدن به فیبر را تأمین می کند.)
2- تب را پایین می آورد و برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای مناسبی است.
3- کدو خونساز است و برای جذب آهن بهتر است آنرا همراه با آب لیمو، آب غوره و یا سرکه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود.
4- قرقره آب کدو برای رفع دندان درد مؤثر است.
5- برای درمان گوش درد چند قطره آب کدو در گوش بچکانید.
6- برای برطرف کردن التهاب معده، کبد و کلیه کدوی پخته را روی این اعضاء بگذارید.
7- پوست کدو را خشک کنید. خوردن آن درمان بواسیر و خونریزی معده  و روده است.
8- مصرف تخم کدو برای زخم روده، مثانه و سوزش مجرای ادرار مؤثر است.
9- کدو و تخم کدو هر دو برای پیشگیری سرطان مفید می باشند.
10- کدو و تخم کدو در پیشگیری سرطان ریه بسیار موثر است و اشخاص سیگاری و حتی کسانیکه با این اشخاص زندگی می کنند و باصطلاح سیگاری دست دوم هستند برای اینکه مریض نشوند باید از کدو استفاده کنند .
11- کدو از لحاظ طب قدیم ایران سرد و تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می کند. 12- خوردن کدو در مناطق حاره و گرم سیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگاه می درد .
13- کدو هم مانند بادمجان  چون دارای کالری است بنابراین مهمترین غذا برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند.

14- کدو خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد.
15- کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.
16- کدو سبز حاوی ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی است.
17- آنتی اکسیدان های موجود در کدو موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان 40 درصد می شود.
18- بر طبق تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا 3 جذب آنتی اکسیدن های محلول در چربی را تقویت می کند و به بازسازی مؤثر سلول های مغزی کمک می کند.
19- کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند.
20- کدو سبز حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم آن فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.
21- مصرف کدو برای کسانیکه طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می کنند خوب نیست زیرا ایجاد نفخ وسنگینی و درد معده می کنند .و بنابراین اشخاص اگر بخواهند کدو بخورند حتما باید آنرا با ادویه های گرم مانند خردل و سیر و فلفل و نعناع بخورند .